fredag 29 juli 2011

Att beställa från IKEA

Det blir att lägga en beställning från IKEAs internetshop inom en snar framtid. Har tidigare handlat därifrån och fått grejerna hemkörda, vilket funkat otroligt smärtfritt och bra. Inte minst är det väldigt trevligt att få alla sakerna uppburna till lägenheten, utan extra kostnad! Endast 500 kr för hela kalaset med frakt och allt (om man beställer för max 5000 kr), oavsett var man bor i landet. Då vi har 27 mil till närmsta IKEA och dessutom inte har bil så är detta en fantastiskt bra lösning, även om långt ifrån allt i sortimentet går att beställa hem. Tyvärr.

VIKA AMON/ VIKA CURRY
Detta skrivbord finns i flera utföranden. Jag har ännu inte bestämt om jag ska välja bordet som är 120 cm långt eller det som är 150 cm. Skrivbordet, eller skrivbordsskivan som jag har nu uppepå två lådhurtsar är alldeles för stor enligt mig (ca 180 cm) och tar upp nästan en hel vägg. Jag vill ha något nättare men som samtidigt har plats för dator och annat...



EXPEDIT


En hederlig expedit i storleken större. Har redan den lilla (med fyra "hål") och mellanstorleken. Frågan i detta fall är vilken färg vi ska välja. Antingen vit eller mörkbrun. Saken är den att vårt vardagsrum inte är det mest lättmatchade då tapeterna är röda (vem sätter upp röda tapeter liksom?!). Tv-bänken och bordet är i mörkbrunt så därför är jag mer inne på det just nu. Men samtidigt känns det som att det kan bli väldigt mörkt i rummet om ytterligare en stor möbel har samma mörkbruna färg. Å andra sidan kommer vitt att sticka ut väldigt mycket. Tja, vilka problem man kan ha!


BRANÄS

Blir att beställa några fina korgar att ha i expediten, för att gömma undan diverse smått och gott. 







 

Aaah, lampor! Har ännu inte bestämt vilken lampa som ska få sitta i köket, antingen nummer två eller tre. Just nu har vi spotlights som sitter i taket, men den är inte kompatibel med dimmern i köket vilket gör att den surrar konstant. Vet inte säkert om de här lamporna funkar med dimmern, men annars får de hamna någon annan stans. Lampor behöver vi fler av i hela lägenheten, exempelvis hallen! Ja, och sen små tygkorgar till badrummet. =)


FULLEN

Och när vi ändå är inne på badrum... Jag behöver ytterligare förvaring till smink och andra skönhetsattiraljer men har problem att få in det på toaletten. Vi har en lång och smal toalett där inget skåp går in, men på gästtoaletten (där jag redan har snott åt mig utrymme för sminket!) skulle denna rymmas, så tanken är att ställa in den där.




Kanske inte de snyggaste, bästaste eller häftigaste grejerna som vi tänkt köpa, men det gäller ju att anpassa sig efter vad som funkar i ens hem. Vår lägenhet är gammal och långa vägar ifrån vårt drömhem, så därför blir det tillfälliga och billiga lösningar när det kommer till möbler. Jag gillar inte riktigt tanken på att bara ha en massa nya möbler utan allra helst skulle jag fynda det mesta begagnat och göra det ännu mer personligt. Men det får bli när en bil kommer med i bilden...




(Alla bilder är från IKEA)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar